Ενα 24ωρο πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, οι ομάδες ανά την Ευρώπη σπεύδουν να καλύψουν τα κενά. Τα σενάρια της τελευταίας στιγμής είναι πολλά, ωστόσο ανακοινώσεις χθες έγιναν μόνο από την Μπαρτσελόνα και την Αρσεναλ και αυτές ήταν αναμενόμενες. Ο Πάκο Αλκάθερ γιόρτασε την 23η επέτειο των γενεθλίων του υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, που πλήρωσε 30 εκατ. ευρώ στη Βαλένθια για να τον φέρει στο Καμπ Νου. Ο Λουίς Ενρίκε αναζητούσε έναν επιθετικό πίσω από τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, αλλά οι πρώτες κινήσεις του ήταν αποτυχημένες. Ο Νολίτο κατέληξε στη Μάντσεστερ Σίτι και ο Γκαμεϊρό στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Αρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκας Πέρεθ, γνωστού μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Ο Αρσέν Βενγκέρ πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ για τον παίκτη της Λα Κορούνια, ο οποίος πέτυχε πέρσι 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. «Δεν είναι μόνο σκόρερ, αλλά ξέρει να συνεργάζεται σωστά με τους συμπαίκτες του, ενώ μπορεί να δώσει σωστά την τελική πάσα» είπε ο Βενγκέρ, ο οποίος αναζητούσε επιθετικό αλλά οι προσπάθειές του δεν είχαν επιτυχία. Ο Τζέιμι Βάρντι επέλεξε να μείνει στη Λέστερ, ενώ η Λυών απέρριψε την πρόταση για τον Αλεξάντρ Λακαζέτ.

Η Φιορεντίνα δέχθηκε τα 24 εκατ. ευρώ που προσέφερε η Τσέλσι για τον ισπανό αριστερό οπισθοφύλακα Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Η παραχώρηση του Αλόνσο, πάντως, μπορεί να έχει και άλλες επιπτώσεις στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο προπονητής Πάουλο Σόουζα δεν είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης και είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Η Ιντερ ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού της Σάντος, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Η ιταλική ομάδα έδωσε στη Σάντος 25 εκατ. ευρώ. Παίκτης της Τορίνο πρέπει να θεωρείται ο άγγλος τερματοφύλακας Τζο Χαρτ, ο οποίος δεν ήταν στα πλάνα του Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι.