Τρεις ομάδες έχουν μόνο νίκες μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος. Κι όμως, στην πρώτη θέση δεν είναι ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η Λας Πάλμας!

Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά έχει εντυπωσιάσει καθώς στην πρεμιέρα νίκησε 4-2 στο Μεστάγια τη Βαλένθια και προχθές συνέτριψε στην έδρα της τη Γρανάδα με 5-1. Ετσι, με συντελεστή τερμάτων 9-3 είναι στην πρώτη θέση, καθώς η Μπαρτσελόνα έχει 7-2 και η Ρεάλ 5-1! Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ήταν την περίοδο 1978-79 και ύστερα από τρία παιχνίδια.

Προπονητής από τον Οκτώβριο του 2015 είναι ο 57χρονος Κίκε Σετιέν, ο οποίος παίζει φανατικά σκάκι. Στη Λας Πάλμας αγωνίζεται από φέτος ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος έχει πετύχει ήδη δύο γκολ. Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και στις τέσσερις μεγάλες λίγκες: Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Πρέμιερ Λιγκ. Στο ρόστερ της περιλαμβάνονται περισσότεροι από 13 ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί στα Κανάρια Νησιά, μεταξύ αυτών ο τερματοφύλακας Ραούλ Λιθοαΐν, οι αμυντικοί Νταβίδ Σιμόν και Νταβίδ Γκαρθία, ο μέσος Ρόκε Μέσα, ο επιθετικός Τανά.

«Προς το παρόν απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή καθώς ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε μόνο θετικές στιγμές στη διάρκεια του πρωταθλήματος» είπε ο επιθετικός της Λας Πάλμας, Ναμπίλ ελ Ζαρ. Οι καλύτερες στιγμές της ομάδας ήταν οι περίοδοι 1967-68 και 1968-69, όταν είχε τερματίσει τρίτη και δεύτερη αντίστοιχα.