Την Τετάρτη 31 Αυγούστου σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με μία σεμνή τελετή έναρξης χωρίς τους συνηθισμένους εορτασμούς που τη συνοδεύουν. Το Φεστιβάλ αποφάσισε να ακυρώσει το γεύμα της έναρξης και το γκαλά δίπλα στο νερό, ως φόρο τιμής στα θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία.

Οι εορτασμοί επρόκειτο να ακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας «La La Land» του Νταμιέν Σαζέλ που θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Η ταινία θα προβληθεί κανονικά, ενώ δεν θα επηρεαστούν οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί έξω από το σινεμά Λίντο.

Η απόφαση για ακύρωση των εορτασμών ελήφθη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, μαζί με την Μπιενάλε της Βενετίας που είναι ο οργανισμός που διοργανώνει και το Φεστιβάλ της Βενετίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Μπιενάλε εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του σεισμού και την αλληλεγγύη της για τους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ταινίες των Ντάμιεν Σαζέλ, Τομ Φορντ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Τέρενς Μάλικ, Πάμπλο Λαρέν, Φρανσουά Οζόν και Βιμ Βέντερς θα προβληθούν -μεταξύ άλλων- στο διαγωνιστικό τμήμα του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.