Η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να επιβληθεί νέα ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Οσκαρ Πιστόριους που έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

«Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται. Δεν έχω πεισθεί ότι η έφεση αυτή έχει εύλογη πιθανότητα επιτυχίας και ότι ένα άλλο δικαστήριο θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα», αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Οσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης έξι ετών από τη δικαστή Μασίπα για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ που σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το 2013, τη νύκτα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία ήθελε να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή.

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκαιο, η έφεση δεν είναι αυτόματη και ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία είναι αυτός που αποφασίζει εάν θα γίνει δεκτή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλωδώς επιεική» την ποινή της εξαετούς κάθειρξης που επιβλήθηκε στον 29χρονο Παραολυμπιονίκη του στίβου, Οσκαρ Πιστόριους.