Εναν χρόνο μετά το μέγα κάζο από την άσημη Καμπάλα ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ενδεχομένως θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να ξεχαστεί εκείνη η μαύρη νύχτα του περασμένου Αυγούστου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι χθες το βράδυ έκλεισε διά παντός μία από τις χειρότερες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία του Τριφυλλιού. Οι Πράσινοι, που είχαν ως σημαντική παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, ένιωσαν για ένα ημίχρονο την απειλή της Μπρόντμπι, η οποία προηγήθηκε (1-0) με γκολ του Μουχτάρ στο 35′. Χρειάστηκαν οι φωνές του Αντρέα Στραματσόνι στο ημίχρονο και η είσοδος του Λέτο αντί του Ιμπάρμπο και του Λουντ αντί του Λεντέσμα για να αλλάξει άρδην η εικόνα του Παναθηναϊκού που όχι μόνο κυριάρχησε στο β’ ημίχρονο αλλά πέτυχε και το γκολ που αναζητούσε για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Στο 65′ ο Λουντ σεντράρισε από τα αριστερά και ο MVP Ιβάν Ιβανόφ ισοφάρισε (1-1) με καταπληκτική κεφαλιά. Ο βούλγαρος στόπερ θυμήθηκε πώς είναι να σκοράρεις καθώς είχε να σημαδέψει δίχτυα από τον Αύγουστο του 2013!

«Η Μπρόντμπι μπήκε πολύ επιθετικά και είχαμε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως επιστρέψαμε διαφορετικοί, οργανωθήκαμε καλύτερα και πήραμε δίκαια την πρόκριση. Ημασταν πραγματικός Παναθηναϊκός» δήλωσε ο ανακουφισμένος Στραματσόνι, ο οποίος πέτυχε τον πρώτο στόχο που είχε θέσει για τη νέα σεζόν.

Παρά το πολεμικό κλίμα των προηγούμενων ημερών με αφορμή τις καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση του Μπεργκ στον Νοτιοαφρικανό Πίρι, η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν ήρεμη. Παρ’ όλ’ αυτά, οι οπαδοί της Μπρόντμπι ξεπέρασαν τα όρια όταν σήκωσαν πανό που απεικόνιζε τον Πίρι να κρατάει το ματωμένο κεφάλι του σουηδού φορ, του οποίου μάλιστα κρέμασαν από την εξέδρα κι ένα ομοίωμα!

Μπρόντμπι: Τόπελ, Χολστ (67′ Ουρένια), Ρέκερ, Χέρμανσον, Λάρσον, Νόργκαρντ, Πίρι (75′ Κόρλου), Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83′ Γιάκομπσεν)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ. Μέστο, Χουλτ (85′ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Λεντέσμα (58′ Λουντ), Γουακάσο, Ιμπάρμπο (46′ Λέτο), Μπεργκ.