Στους αγώνες του Ρίο παρακολουθήσαμε νέους σε ηλικία αθλητές που πέτυχαν τη διάκριση προσφέροντας για πρώτη φορά στη χώρα τους χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Περιμένουμε λοιπόν να τους δούμε και στο Τόκιο.

Μία από τις καλύτερες ιστορίες των Αγώνων του Ρίο είναι η νίκη του 21χρονου Γιόζεφ Σκούλινγκ από τη Σιγκαπούρη στα 100 μ. πεταλούδας. Ο Σκούλινγκ νίκησε το ίνδαλμά του και φαβορί του αγώνα Μάικλ Φελπς, με τον οποίο είχε φωτογραφιστεί σε ηλικία 13 χρόνων, όταν ο αμερικανός θρύλος της κολύμβησης προετοιμαζόταν στη Σιγκαπούρη για τους Αγώνες του Πεκίνου.

Ενας από αυτούς που μπήκαν στη χρυσή βίβλο των ολυμπιονικών είναι ο 20χρονος Αχμάντ Αμπουγκχαούς, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο χρυσό της Ιορδανίας. Ο Αμπουγκχαούς ήταν νικητής στην κατηγορία των -68 κιλών στο τάε κβον ντο, νικώντας μάλιστα στον τελικό τον Ρώσο Αλεξέι Ντενισένκο (δεύτερος στο Λονδίνο).

Το πρώτο χρυσό για την Ακτή του Ελεφαντοστού πήρε στο ίδιο άθλημα αλλά στην κατηγορία των -80 κ. ο 22χρονος Τσέικ Σαλάχ Σισέ, νικώντας στον τελικό τον Βρετανό Μουχάμαντ (τρίτος στο Λονδίνο).

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Ρίο σημειώθηκε στο τένις. Στο απλό γυναικών νικήτρια αναδείχτηκε η Μόνικα Πούιγκ από το Πουέρτο Ρίκο, η οποία νίκησε στον τελικό τη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (νικήτρια στο Οπεν Αυστραλίας). Ηταν το πρώτο χρυσό για το Πουέρτο Ρίκο, ενώ η Πούιγκ (Νο 34 στην παγκόσμια κατάταξη) για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε μεταξύ άλλων την Ισπανίδα Μουγκουρούθα (νικήτρια φέτος στο Ρολάν Γκαρός) και την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία (νικήτρια σε αμερικανικό Οπεν και Γουίμπλεντον).