Την ταινία Φρανκενστάιν Τζούνιορ/Young Frankenstein του Μελ Μπρουκς, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη δωρεάν ανοιχτή προβολή που διοργανώνει, αυτή τη φορά στα δυτικά της πόλης, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
Η κλασική κωμωδία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.  
Στις αρχές Ιουλίου, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή προβολή -της ταινίας Chinatown- με περισσότερους από 2.500 θεατές.
Στην ταινία Φρανκενστάιν Τζούνιορ, ο εγγονός του Φρανκενστάιν ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του. Δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες... Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Ήχου καθώς και για τις Χρυσές Σφαίρες Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου (Κλόρις Λίχμαν και Μάντλιν Καν, αντίστοιχα).
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.