Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε κοινή στρατιωτική δράση κατά των μαχητών στο Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Προχωράμε βήμα-βήμα πιο κοντά σε ένα σχέδιο -και μιλάω μόνον για το Χαλέπι- που θα μας επιτρέψει πραγματικά να αρχίσουμε να πολεμάμε μαζί για να φέρουμε την ειρήνη, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να επιστρέψει στα σπίτια του σε αυτόν τον ταραγμένο τόπο» σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωνε στο πρακτορείο RIA ότι θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης στην Ντόχα του Κατάρ.

Αντιδράσεις της Αγκυρας για τηνΜάνμπιτζ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα αναμένει από τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) στη Συρία να αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη μετά την ανακατάληψη της συριακής πόλης Μάνμπιτζ.

Η Τουρκία χαρακτηρίζει την YPG τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Επίσης, η Αγκυρα σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον έχει διαβεβαιώσει την Τουρκία πως την επιχείρηση στο Μάνμπιτζ θα αναλάβουν κατά κύριο λόγο σύροι αντάρτες αραβικής καταγωγής.