Εντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μέλος του προσωπικού των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη Δευτέρα νοσοκομείο της πόλης Αμπς, σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες στη βόρεια Υεμένη, ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

«Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μέλος του προσωπικού των MSF, και άλλοι δύο ασθενείς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Υεμενίτες αντάρτες είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για έξι νεκρούς και 20 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού που στηρίζει την κυβέρνηση.

Καταδίκασαν οι ΗΠΑ γενικώς…

Τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το νοσοκομείο καταδίκασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς όμως να αναφέρονται ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και υποστηρίζει η Ουάσιγκτον.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις πληροφορίες σχετικά με πλήγμα σε νοσοκομείο στη βόρεια Υεμένη (…). Τα πλήγματα σε ανθρωπιστικές υποδομές, ιδίως σε νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό.

Χωρίς να αναφερθεί ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται το Ριάντ στην Υεμένη, κάλεσε «όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες» στη σύγκρουση αυτή.

Οταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη ευθύνη του συνασπισμού, η αμερικανίδα διπλωμάτης είπε μόνο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «σε στενή επαφή με τους Σαουδάραβες» για το θέμα αυτό.