Μητέρα έγινε για πρώτη φορά στα 63 της χρόνια γυναίκα στην Αυστραλία μετά από πολλές προσπάθειες. Την πρώτη ημέρα του Αυγούστου έφερε στον κόσμο υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο από την πρώτη στιγμή της άφιξής του σκόρπισε χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η 63χρονη γέννησε σε 34 εβδομάδες με καισαρική τομή έχοντας σε όλη αυτή την προσπάθεια δίπλα της τον 78χρονο σύντροφό της.

Συνέλαβε, μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, χρησιμοποιώντας έμβρυο από άλλο δότη. Η ίδια επιθυμεί να μην λάβει έκταση η υπόθεσή ώστε να μην δουν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα εκείνης και του συντρόφου της.

«Ελλειψη υπευθυνότητας»

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε το 2010 στην Αυστραλία όταν μια 60χρονη γέννησε το πρώτο της παιδί.

Σε διαφορετική ήπειρο, η 66χρονη Αντριάνα Ιλιέσκου, από την Ρουμανία, κατέρριψε το ρεκόρ καθυστερημένης μητρότητας όταν το 2005 έγινε μητέρα.

«Οι υπεύθυνες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης αρνούνται τη θεραπεία σε γυναίκες άνω των 53 ετών, ηλικία που σηματοδοτεί το τέλος της φυσικής εγκυμοσύνης», αναφέρει στην εφημερίδα Herald Sun, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μόνας, Γκαμπ Κόβαξ.

«Αυτό το παιδί θα χρειάζεται φροντίδα μετά από 20 χρόνια και δεν είναι σίγουρο εάν θα μπορεί να την έχει. Τα σώματά μας δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν παιδιά στα 60 χρόνια», προσθέτει ο καθηγητής μιλώντας για έλλειψη υπευθυνότητας.