Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου των Δημοκρατικών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς ανακοίνωσε ότι παραιτείται έπειτα από τη διαρροή εσωτερικών emails στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος, δείχνοντας ότι επεδίωκε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η διαρροή έχει προκαλέσει αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς τα 19.000 εσωτερικά emails που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks δείχνουν ότι η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος, ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών. Ο Μπέρνι Σάντερς, που έχει επανειλημμένως διατυπώσει την κατηγορία αυτή, ζήτησε νωρίτερα την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Την ευχαρίστησαν για την προσφορά της…

«Εχουμε σχεδιάσει ένα μεγάλο και ενωτικό συνέδριο αυτήν την εβδομάδα και ελπίζω και προσδοκώ ότι η ομάδα της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής που εργάσθηκε τόσο σκληρά για να μας φέρει σε αυτό το σημείο θα έχει την ισχυρή υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών ώστε να διασφαλισθεί ότι αυτό είναι το καλύτερο συνέδριο που είχαμε ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον ευχαρίστησαν την Βάσερμαν Σουλτς για την πενταετή της υπηρεσία από τη θέση της προέδρου της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής.

Η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα που επεδίωκε, κατά το συνέδριο που αρχίζει σήμερα Δευτέρα και θα χρίσει επισήμως τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, να δώσει εικόνα σταθερότητας και συνοχής, σε αντίθεση με την εικόνα της αβεβαιότητας που δημιούργησε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.