Το βράδυ της 19ης Απριλίου ο ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός αποχαιρετούσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και με μια κίνηση σημειολογικής σημασίας ουσιαστικά υποδεχόταν τον Γιάννη Μπουρούση.

Μόλις είχαν ολοκληρωθεί οι προημιτελικοί με τη Λαμποράλ, οι Βάσκοι είχαν «σκουπίσει» (3-0) τους Πράσινους και το μουδιασμένο από τον αποκλεισμό και την τελευταία παράσταση –στην Ευρώπη –του Δημήτρη Διαμαντίδη κοινό παρακολούθησε στο κέντρο του παρκέ τον χρηματοδότη της ΚΑΕ να αγκαλιάζει θερμά και να ψιθυρίζει μερικές κουβέντες στο αφτί του Γιάννη Μπουρούση. Αν δεν ήταν κίνηση υποδοχής, ήταν προπομπός για το τι θα επακολουθήσει –το οποίο ολοκληρώθηκε χθες μεσημέρι.

Ο καλύτερος σέντερ της Ευρωλίγκας και MVP του ισπανικού πρωταθλήματος ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό επιστρέφει στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή διετούς συμβολαίου, στο οποίο οι Πράσινοι αρνήθηκαν να μπει option για το ΝΒΑ και που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στον αρχηγό της Εθνικής περί τα 2,5 εκατ.

Ο πιο ώριμος από ποτέ Γιάννης Μπουρούσης στις πρώτες δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε δελτίο Τύπου και έγιναν μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους, ανέφερε ως καθοριστικότερο παράγοντα για την απόφασή του τον Παύλο Γιαννακόπουλο. «Στο τελευταίο μας ραντεβού ήταν «παρών» και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Οταν μου μίλησε και εκείνος, είπα: «Τέλος, πάω στον Παναθηναϊκό». Είναι ο πιο ιστορικός παράγοντας στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος τον οποίο όλοι σέβονται και αποτέλεσαν μεγάλη τιμή για μένα τα λόγια του. Νιώθω τόσο μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση γι’ αυτόν τον άνθρωπο, που δεν μπορούσα να μην τον ακούσω» είπε ο Μπουρούσης και η αναφορά στον εμβληματικό πρόεδρο του Παναθηναϊκού σίγουρα λειτουργεί ενωτικά και συσπειρωτικά, αφού ορισμένοι μπορεί να μην ξεχνούν το ερυθρόλευκο παρελθόν τού 33χρονου σέντερ και κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον διάδοχο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος μάλιστα είχε παραστεί στην κηδεία του πεθερού του Μάκη Ψωμιάδη.

ΚΑΙ ΚΛΑΒΕΡ. O ΠΑΟ κάνει διπλό μπαμ γιατί μετά τον Ελληνα παίρνει και τον Βίκτορ Κλαβέρ, που έκανε εκπληκτική χρονιά πέρυσι στη Λοκομοτίβ. Η πληροφορία των «ΝΕΩΝ» λέει πως συμφώνησαν οι δύο πλευρές σε όλα, ετοιμάζονται τα συμβόλαια που θα φέρουν τον ισπανό άσο για έναν χρόνο στο ΟΑΚΑ έναντι 1.000.000 εκατ. ευρώ. Τον παίκτη ήθελε η Ρεάλ αλλά λόγω του υψηλού buyout που είχε για ομάδες της Ισπανίας η Βαλένθια η υπόθεση ναυάγησε και στη «μονομαχία» με την Εφές ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής. Σήμερα αναμένεται από τους Πράσινους, που θωρακίζουν εντυπωσιακά τη ρακέτα τους, η ανακοίνωση της απόκτησης του διεθνούς ισπανού φόργουροντ.