Φωτιά κινδύνεψε να πάρει το κτίριο του Επισκοπείου στο Αίγιο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όπου μένει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Όμως, όπως γράφει ο Αμβρόσιος στο προσωπικό του blog, η φωτιά – έργο το διαβόλου σύμφωνα με τα λεγόμενά του – δεν επεκτάθηκε χάρη σε…θαύμα.

Ο μητροπολίτης αναφέρει πως η φωτιά δεν επεκτάθηκε πέρα από την «κανδήλα». Είναι χαρακτηριστικό πως ο τίτλος που έχει δώσει στην ανάρτησή του ο Αμβρόσιος έχει τίτλο «Ένα ακόμη θαύμα εις την ζωήν μου – μία ακόμη προσωπική εμπειρία».

Ο κ.Αμβρόσιος λέει πως μία ώρα νωρίτερα, προτού αντιληφθεί τη φωτιά, εργαζόταν «εις το computer» και άκουγε «κλασσικήν μουσικήν». Τότε άκουσε κάποιο θόρυβο αλλά δεν έδωσε σημασία.

«Ήτο μία προειδοποίησις του Σωτήρος ημών Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Εικονοστασίου μου, ώστε να ανέλθω εις το δωμάτιον καί να προλάβω εις την αρχήν της την έκρηξιν, δηλ. την διάσπασιν του ποτηρίου της κανδήλας μου και τα όσα επηκολούθησαν!» αναφέρει. «Δυστυχώς δεν κατεννόησα το θείον τούτο μήνυμα! Αλλ΄ η Χάρις του Κυρίου δεν με αφήκε απροστάτευτον! Η κανδήλα εκαίετο, η φλόγα της ήτο πολύ μεγάλη, το γυαλί εξερράγη, αλλά τελικώς το πυρ δεν μετεδόθη ολόγυρα, δεν εξήλθεν της κανδήλας». Και πιο κάτω εξηγεί πως ένας ακόμη πειρασμός στη ζωή του «προερχόμενος από τόν αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον, είχεν αποσοβηθή! Η Χάρις του Θεού με είχε προστατεύσει!».

Η φωτογραφία με το καντήλι που «ανέβασε» ο Αμβρόσιος στο blog του

Ο Αμβρόσιος αναφέρει πως αργότερα είχε ένα πρόβλημα και με τον συναγερμό του Επισκοπείου και καταλήγει στο κείμενό του: «Ο Διάβολος έτριζε τα δόντια του, διότι είχεν αποτύχει εις τα σχέδιά του, να μας καύση! Η Χάρις του Κυρίου τον είχεν παρεμποδίσει! Ενεθυμήθην τότε τον πολύαθλον Ιώβ και τα μάτια μου εδάκρυσαν από την ευγνωμοσύνην μου πρός τόν Πανάγαθον Θεόν».

Σημειώνεται ότι ο Αμβρόσιος έχει φροντίσει να αναρτήσει και τα σχετικά ντοκουμέντα από το περιστατικό, δηλαδή φωτογραφίες που τράβηξε με το καντήλι και τους καπνούς στο δωμάτιο.