Νεαρός τραυματίσθηκε σοβαρά σήμερα στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη από την έκρηξη αντικειμένου στο οποίο πάτησε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.

Περί τις 11.00 τοπική ώρα νεαρός πάτησε αντικείμενο επάνω σε βράχο και σημειώθηκε κάποιου είδους έκρηξη που τον τραυμάτισε στο αριστερό πόδι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διευκρίνισε ότι ο νεαρός ακρωτηριάσθηκε «μερικώς» και ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «σε σοβαρή , αλλά σταθερή κατάσταση».

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο του Σέντραλ Παρκ που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τη συναγωγή όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η επικήδεια τελετή του Ελί Βίζελ.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά σημειώνεται τη στιγμή που η Νέα Υόρκη και οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική γιορτή της 4η Ιουλίου και με πυροτεχνήματα μεταξύ άλλων εκδηλώσεων.

Από την αρχή της εβδομάδας, οι αρχές έχουν πληθύνει τις προειδοποιήσεις προς το κοινό για τους κινδύνους που προέρχονται από την χρήση αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων.