Καταγράφοντας την πιο επιβλητική εμφάνιση που έχει σημειωθεί στο Euro της Γαλλίας, η Γερμανία ήταν ισοπεδωτική (3-0) έναντι της Σλοβακίας στη Λίλλη εξασφαλίζοντας με πειστικό τρόπο την πρόκριση στην προημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του σημερινού (19.00) ντέρμπι Ιταλίας – Ισπανίας. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν είχαν καμία όρεξη για αστεία δείχνοντας από το πρώτο λεπτό τις άγριες διαθέσεις τους και έγιναν καταιγιστικοί φέροντας ξεκάθαρα την αγωνιστική σφραγίδα του Γιόαχιμ Λεβ, ο οποίος επέλεξε το σχήμα 4-2-3-1 με τον Τζούλιαν Ντράξλερ στα αριστερά, τον Μεζούτ Οζίλ στον άξονα, τον Τόμας Μίλερ στο δεξιό άκρο της επίθεσης και τον Μάριο Γκόμες «φουνταριστό».

Το πρώτο γκολ ήλθε μόλις στο 8′ από βολίδα του Ζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει 63 συμμετοχές με τους τρις πρωταθλητές Ευρώπης για να πετύχει το πρώτο του τέρμα, ωστόσο η επόμενη πρωτιά ήταν αρνητική για τον συμπαίκτη του Οζίλ καθώς στο 14′ ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής Γερμανίας που αστοχεί σε πέναλτι, σε αγώνα του Euro. Ολα τα άλλα ήταν θετικά για τα Πάντσερ, που εξακολουθούν να είναι η μοναδική ομάδα στα γήπεδα της Γαλλίας με μηδέν παθητικό στην άμυνα έχοντας σκοράρει έξι γκολ σε τέσσερις αγώνες, ισοφαρίζοντας μάλιστα με το 3-0 την καλύτερη επιθετική συγκομιδή σε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το 2-0 σημείωσε στο 43′ ο Γκόμες έπειτα από ασίστ του MVP Ντράξλερ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 63′ ο ίδιος ο Ντράξλερ με θεαματικό γυριστό σουτ. «Εχουμε πολύ καλή ομάδα, συνεπώς δεν είναι πρόβλημα εάν δεν παίζει κάποιος σε ένα ματς ή σε ένα άλλο. Προσπάθησα να μην το αφήσω να με επηρεάσει και να δείξω στην προπόνηση ότι ο προπονητής μπορεί να με υπολογίζει. Στο τελευταίο μίτινγκ ο κόουτς μού έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και με όπλισε με αυτοπεποίθηση» εκμυστηρεύτηκε ο Ντράξλερ ο οποίος είχε μείνει εκτός στο προηγούμενο ματς, αλλά αυτή τη φορά προτιμήθηκε από τον (γνωστό πλέον για τις αναζητήσεις των χεριών του, που παραπέμπει σε «ψύχωση») Λεβ αντί του Μάριο Γκέτσε.