Το Βέλγιο «ξέσπασε» στο β΄ ημίχρονο απέναντι στην Ιρλανδία, νίκησε 3-0 στο Μπορντό και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του Ε΄ ομίλου του EURO 2016, με τρεις βαθμούς σε δύο αγώνες. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄) για τους «κόκκινους διαβόλους», που χρειάζονται πλέον ένα βαθμό στο ματς της Τετάρτης με τη Σουηδία για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι αλλαγές που είχε προαναγγείλει στη βασική ενδεκάδα ο Μαρκ Βίλμοτς ήταν τελικά τρεις, με τους Καράσκο, Ντεμπελέ και Μενιέ να παίρνουν τις θέσεις των Φελαϊνί, Ναϊνγκολάν και Σιμάν. Το αποτέλεσμα όμως ήταν… φτωχό για τους Βέλγους που, όπως στο ματς με την Ιταλία, είχαν μία φλύαρη υπεροχή και δεν κατάφερναν να εκμεταλλευθούν την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους. Μία κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ (13΄) κι ένα καλό σουτ του Αζάρ (21΄) που έφυγαν άουτ ήταν ό,τι αξιόλογο είχαν να παρουσιάσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» ως το 42ο λεπτό, όταν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία, πάλι με κεφαλιά του προωθημένου Αλντερβάιρελντ, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χούλαχαν.

Ό,τι αδυνατούσε να πετύχει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα το Βέλγιο, το πέτυχε σε μία αντεπίθεση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε ανοργάνωτη την ιρλανδική άμυνα, πάσαρε στον Λουκάκου κι αυτός, με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Μάρτιν Ο΄Νιλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η κεφαλιά του Βίτσελ στο 61΄, μετά από σέντρα του Μενιέ, «κλείδωσε» τη νίκη για το Βέλγιο. Τελικά στο 70΄, έγινε το 3-0 με τον Λουκάκου να ολοκληρώνει άλλη μία αντεπίθεση, αυτή τη φορά από ασίστ του Αζάρ.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (64΄ Μέρτενς), Λουκάκου (82΄ Μπεντέκε)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Κλαρκ, Ο΄Σέι, Γουόρντ, Κόουλμαν, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62΄ ΜακΚλιν), Μπρέιντι, Χέντρικ, Χούλαχαν (71΄ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79΄ Κιν)