Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, η Γαλλία νίκησε δύσκολα 2-0 την Αλβανία στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας σε αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική του 1ου ομίλου στο Euro 2016. Το τελικό 2-0 είναι ίσως μαγική εικόνα καθώς οι Γάλλοι σκόραραν στο 90′ με τον Γκριεζμάν και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Παγιέ. Θυμίζουμε ότι και στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία η Γαλλία είχε πάρει τη νίκη στο 89′ με τον Παγιέ.Εξαιρετική εμφάνιση για την αλβανική ομάδα που σίγουρα άξιζε την ισοπαλία.

Ό προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, άφησε εκτός τους Πογκμπά και Γκριεζμάν, οι οποίοι δεν ικανοποίησαν στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία, χρησιμοποιώντας στη θέση τους, Μαρσιάλ και Κομάν. Ο προπονητής της Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάσι, δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Λόρικ Τσάνα.

Στο α’ μέρος, η γαλλική ομάδα μπορεί να είχε την κατοχή όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Μπερίσα. Αντίθετα, η Αλβανία παίζοντας με δύναμη, ήταν καλύτερη και δημιούργησε δύο επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιορίς. Πρώτα στο 38′ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μεμουσάι, ο Λενιάνι έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Εβρα και πέρασε κόρνερ. Επίσης στο 44′ σε εκτέλεση φάουλ του Μεμουσάι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλύτερος. Ο Ντεσάν πέρασε στο ματς τον Πογκμπά αντί του Μαρσιάλ και η πρώτη καλή φάση ήταν για τους Γάλλους(46′ κεφαλιά του Κομάν, άουτ). Στο 52′ η Αλβανία είχε δοκάρι: ΟΜεμουσάι κοντραρίστηκε με τον Σανιά, η μπάλα βρήκε στο στήθος του δεύτερου, πήρε περίεργη τροχιά και προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παγιέ έκανε σέντρα, αλλά ο Πογκμπά με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 67′ ο Ζιρού (ύστερα από σέντρα του Κομάν) έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Ο Ντεσάν χρησιμοποίησε και τον Γκριεζμάν (στη θέση του Κομάν) για να δώσει περισσότερη επιθετική ώθηση στη Γαλλία. Στο 68′ ο Ζιρού (από σέντρα του Εβρα) έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 79′ ο Σανιά από καλή θέση σούταρε άουτ.Η Γαλλία συνέχισε να πιέζει και τελικά πέτυχε το γκολ στο 90′ με κεφαλιά του Γκριεζμάν ύστερα από σέντρα του Ραμί. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παγιέ σκόραρε για το τελικό 2-0.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά,Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Μαρσιάλ (46’ Πογκμπά), Παγιέ, Κομάν (68’ Γκριεζμάν), Ζιρού (77’ Ζινιάκ).

Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Χισάι, Αγέτι (84’ Βεσέλι), Λίλα (71’ Ρόσι), Αγκόλι, Κουκέλι (74’ Τσάκα), Μεμουσάι, Αμπράσι, Ρόσι, Σαντικού, Λεντιάνι