«Η προοπτική για σταδιακή έξοδο από την κρίση, με έμβλημά μας πάντα την κοινωνική δικαιοσύνη, υπάρχει πλέον μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και την αναφορά στη ρύθμιση του χρέους», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, μαζί με τους άλλους δύο Αχαιούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη.

Στην συνέχεια, η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι «θέλω να υπενθυμίζω συνέχεια τι κόπος χρειάστηκε για να μπορέσει, μια κατάσταση που εμπεδώθηκε επί μια πενταετία, να ανατραπεί, στο πλαίσιο της εντολής που λάβαμε τον Ιανουάριο του 2015».

Ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως έχει υιοθετηθεί μια πολιτική που υποστηρίζει, «καμία συμφωνία, καμία πρόταση, καμία συναίνεση και μόνο με τα ″συστημικά″ μέσα ενημέρωσης, να δείχνουμε την εικόνα της απόλυτης καταστροφής στη χώρα».

Σχετικά με τα θέματα της εκπαίδευσης, η Σία Αναγνωστοπούλου έκανε γνωστό ότι μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας ένα μεγάλο κτιριακό πρόγραμμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως είπε, «σε περιόδους κρίσης, όπου οι προοπτικές για το μέλλον φαίνονται σκοτεινές, όλο και περισσότεροι νέοι θέλουν να σπουδάσουν» και ως εκ τούτου πρόσθεσε, «αυξάνονται οι ανάγκες για φοιτητική μέριμνα, σίτιση και στέγαση».

Γι’ αυτό, όπως συμπλήρωσε, «προχωράμε, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τις νέες κτιριακές υποδομές σε πολλά ιδρύματα», ανακοινώνοντας την ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, την επισκευή της σημερινής, καθώς και την ανέγερση κτιρίων, που θα στεγάσουν τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Μηχανικών – Ηλεκτρονικών».

Ακόμη, ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας προχωρά, έπειτα από έξι χρόνια, σε προσλήψεις προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και στην επιδότηση, υποτροφιών σε χιλιάδες μεταπτυχιακούς φοιτητές με το ποσό των 81 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «γυρίζουμε σελίδα με το κλείσιμο της αξιολόγησης», διότι όπως τόνισε, «κλείνει μια περίοδος αβεβαιότητας που η αντιπολίτευση με την τακτική της έχει εντείνει».

Ο Ανδρέας Ριζούλης σημείωσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι ο διπλασιασμός της συμμετοχής της αγροτικής παραγωγής στο ΑΕΠ, με σημαντικές προοπτικές για την απασχόληση, αλλά και την προστιθέμενη αξία που θα φέρει στην τοπική οικονομία η αύξηση της παραγωγής και η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων».