Ο Φώτης Κατσικάρης ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των 16 παικτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ωστόσο είναι αναγκασμένος να περιμένει ώς το βράδυ της Πέμπτης για να μάθει εάν τελικά μπορεί να στηριχθεί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό Τουρνουά (Τορίνο, 4-9 Ιουλίου), που θα κρίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Greek Freak θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες, τον τζένεραλ μάνατζερ και τον προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς στη Νέα Υόρκη, όπου ενδέχεται να του τεθεί το μεγάλο δίλημμα: πολυετής συμφωνία εκατομμυρίων εδώ και τώρα ή Εθνική Ελλάδας; Σε πρόσφατη συζήτηση με τον κόουτς των Μπακς Τζέισον Κιντ ο 21χρονος φόργουορντ εξέφρασε τη σφοδρή επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ανδρών, κάτι που ξεκαθάρισε και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η αντίδραση του Κιντ έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Του εξήγησε ότι και εκείνος έχει υπάρξει χρυσός ολυμπιονίκης, συνεπώς αντιλαμβάνεται την τιμή που αισθάνεται ένας αθλητής εκπροσωπώντας τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Του τόνισε, όμως, ότι έχει όλα τα χρόνια μπροστά του φέρνοντάς του το παράδειγμα του Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος αποσύρθηκε σε ηλικία 38 ετών από την Εθνική Γερμανίας. Στο τραπέζι, μάλιστα, έπεσε η ιδέα να μην παίξει στο Τορίνο, αλλά απευθείας στο Ρίο, εφόσον η Ελλάδα εξασφαλίσει την πρόκριση. Τι θα γίνει, ωστόσο, σε περίπτωση κατά την οποία οι ιδιοκτήτες των Μπακς ασκήσουν αφόρητες πιέσεις στον νεαρό άσο;

Το βέβαιο είναι ότι Αντετοκούνμπο θα υπάρχει στην προετοιμασία. Πρόκειται για τον 24χρονο Θανάση, που κλήθηκε για να τεστάρει τις δυνάμεις του έπειτα από τρεις σεζόν στην D-League. Το ίδιο σκεπτικό υπάρχει και στην περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που φέτος αγωνίστηκε στο Κολέγιο Ορεγκον, ενώ μεταξύ των εκπλήξεων ήταν το όνομα του βενιαμίν Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Οι 16 παίκτες που κάλεσε ο Κατσικάρης: Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Ντόρσεϊ, Αθηναίου, Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου, Αγραβάνης, Κουφός, Μπουρούσης, Μπόγρης, Καββαδάς, Γ. Αντετοκούνμπο, Περπέρογλου.

n Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, ο Νίκος Γκάλης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα η απόφαση της κυβέρνησης να μετονομαστεί το Κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε Νίκος Γκάλης.