Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μέρος σε ένα ντιμπέιτ με τον διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλούς.

Σε μια τέτοια τηλεμαχία δεν θα συμμετείχε η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον. Στον Σάντερς παρουσιαζόταν μια μεγάλη ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του ενόψει των προκριματικών του Δημοκρατικού Κόμματος την 7η Ιουνίου στην Καλιφόρνια.

Μία ημέρα αφότου δήλωσε ότι θα ήθελε να αναμετρηθεί με τον Σάντερς σε μια τηλεοπτική συζήτηση ο Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό λέγοντας ότι θα ήταν «απρεπές» και ότι το σωστό είναι να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ με το πρόσωπο στο οποίο θα επιλέξουν να δώσουν το χρίσμα οι Δημοκρατικοί.

«Θα περιμένω για να συζητήσω με αυτόν που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στο Δημοκρατικό Κόμμα, πιθανόν την αγύρτισσα Χίλαρι Κλίντον», ανέφερε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωσή του.
Η εκστρατεία του Σάντερς τασσόταν υπέρ ενός ντιμπέιτ με τον Τραμπ αφότου η ιδέα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του μεγιστάνα των ακινήτων την εβδομάδα που πέρασε. Ο γερουσιαστής του Βερμόντ εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση του Τραμπ.

«Άκουσα ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ μαζί μου, μετά ότι δεν θα συμμετάσχει, μετά ότι θα συμμετάσχει. Τώρα μου λέτε ότι δεν θα συμμετάσχει. Λοιπόν, ξέρετε, ελπίζω να αλλάξει γνώμη ξανά», ανέφερε ο Μπέρνι Σάντερς σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News στο Twitter.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε το ότι τα τηλεοπτικά δίκτυα ήταν απρόθυμα να δώσουν τα —τουλάχιστον— 10 εκατομμύρια που θα εισέπρατταν από μια τέτοια τηλεμαχία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Θα μου άρεσα να αναμετρηθώ με τον Μπέρνι», ανέφερε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων σε μια εκδήλωση στο Φρέσνο, στην Καλιφόρνια. «Αλλά τα δίκτυα ήθελαν να κρατήσουν τα λεφτά».

Ο Σάντερς συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθειά του να πλησιάσει την Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, μειώνει την απόσταση που τον χωρίζει από την πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργό Εξωτερικών στην Καλιφόρνια.

Η Κλίντον δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε μια συζήτηση με τον Σάντερς πριν από τις προκριματικές στην Καλιφόρνια. Είναι πιθανό να έχει ήδη εξασφαλίσει το χρίσμα ήδη όταν ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία στο Νιου Τζέρσι, κάτι που θα καταστήσει επουσιώδες το αποτέλεσμα στην Καλιφόρνια επουσιώδες.
Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λέει ότι αδημονεί να αναμετρηθεί σε τηλεμαχίες με τον Τραμπ αργότερα φέτος.

Η Κλίντον προηγείται με 4 εκατοστιαίες μονάδες έναντι του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Τα ποσοστά τους παραμένουν αμετάβλητα εδώ και δύο εβδομάδες, αφότου ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε καταγράψει αλματώδη άνοδο.
Κλίντον και Σάντερς εμφανίζονται να ισοψηφούν σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, πράγμα όμως χωρίς ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το σημείο της κούρσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από