Η αντίδραση στα δύσκολα είναι αυτή που χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδες και η ΑΕΚ παρουσίασε τέτοιο πρόσωπο απέναντι στον Παναθηναϊκό, μετά την εκτός έδρας ήττα της (0-3) την περασμένη Δευτέρα στη Λεωφόρο. Το τελικό υπέρ της 3-1 θα μπορούσε να είναι πιο εκκωφαντικό αν δεν είχε απολέσει τεράστιες χαμένες ευκαιρίες, με σημαντικότερη όλων (πέραν των τριών χαμένων τετ α τετ) εκείνη που ο Γιόχανσον από απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου και ευρισκόμενος στο κέντρο της εστίας του Παναθηναϊκού, κατάφερε να στείλει ανενόχλητος την μπάλα στο δοκάρι.

Αυτό συνέβη σχεδόν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ήδη μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρματα των Γιόχανσον και Μπαρμπόσα. Ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο διαιτητής Κουκουλάκης αδίκως απέβαλε τον Βιγιαφάνιες με απευθείας κόκκινη κάρτα, νομίζοντας ότι είχε χτυπήσει εκτός φάσης τον Μάνταλο, κάτι που δεν συνέβη. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο παιχνίδι χάρη σε τέρμα του Λέτο, ωστόσο με ένα τρομερό γκολ ο Μπαρμπόζα έγραψε το τελικό 3-1.

«Θέλω να πω ότι τις μεγάλες ομάδες και τους μεγάλους παίκτες δεν τους κάνουν μόνο οι νίκες αλλά και η διαχείριση της ήττας. Οι παίκτες μας τη διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την ήττα της προηγούμενης Δευτέρας. Καταβάλλουν όλοι υπερπροσπάθεια, έδωσαν τέσσερα ματς σε οκτώ ημέρες. Μεγάλο μπράβο στα παιδιά» τόνισε ο υπηρεσιακός τεχνικός της Ενωσης Νίκος Παναγιωτάρας. Στην αντίπερα όχθη, ο Αντρέα Στραματσόνι δήλωσε: «Μετά το γκολ της ΑΕΚ είχαμε καλή αντίδραση, αλλά στο 2-0 το κλειδί ήταν η κόκκινη κάρτα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω αν ήταν ή όχι από εδώ που ήμουν. Αν δεν ήταν κάρτα, τότε ο διαιτητής έχει κάνει μεγάλο λάθος, αν ήταν, τότε ήταν μεγάλο λάθος του παίκτη γιατί το αριθμητικό πλεονέκτημα είναι κάτι που δεν επιτρέπεται να δώσουμε στον αντίπαλο».

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90′ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59′ Μπακάκης), Τζιμπούρ (78′ Πέκχαρτ), Μπαρμπόζα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Κουτρουμπής (41′ Λέτο), Μπουμάλ (46′ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Λουντ (88′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.