Σήμερα αναμενόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυπόθητη άδεια του Δήμου Αθηναίων που θα έδινε το πράσινο φως για να ξεδιπλωθεί το συναυλιακό πρόγραμμα στον Κήπο του Μεγάρου. Κι αυτό επειδή η εκάστοτε δημοτική Αρχή παίρνει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου των ντεσιμπέλ όχι μόνο στον Κήπο, αλλά και στην Τεχνόπολη, το Θέατρο Βράχων ή το Βεάκειο Πειραιά (σημειωτέον ότι ο δήμος Αθηναίων τοποθετεί το όριο στα 75 ντεσιμπέλ και αν ο ηχολήπτης τα υπερβεί, η ευθύνη βαραίνει τον παραγωγό). Πέρυσι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ ύστερα από διαδοχικές αυτοψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής έπειτα από καταγγελίες περιοίκων. Στις 2, 4 και 7 Σεπτεμβρίου είχε διαπιστωθεί ότι στις παραστάσεις η ηχοστάθμη υπερέβαινε τα 50 ντεσιμπέλ. Το πρόστιμο επιβλήθηκε με βάση τον Νόμο 1650/1986 για την προστασία του περιβάλλοντος, που αναγνωρίζει τον θόρυβο ως ρύπανση.

ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα στο οποίο φέτος συναντιούνται διαφορετικές γενιές ελλήνων τραγουδοποιών. Την αυλαία (σύμφωνα με τον προγραμματισμό πάντα) σηκώνει στις 11 Ιουνίου ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Ελένη Βιτάλη για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα που ξεκίνησαν τον περασμένο χειμώνα στο Κύτταρο (θα ακολουθήσει περιοδεία τους στην Ελλάδα). Η συνέχεια δίνεται στις 21 Ιουνίου με τη Γιορτή της Μουσικής και στις 24 του μήνα τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Κωστής Μαραβέγιας παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Φάρος». Οπως εξηγεί ο γνωστός τραγουδοποιός, «για μένα οι παραστάσεις στον Κήπο είναι ένα γουρλίδικο ξεκίνημα. Είναι ο τέταρτος χρόνος που παίζω και έχει γίνει κάτι σαν συνήθεια». Η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στην παράσταση του Μαραβέγια και στην επόμενη που είναι εκείνη της Ελλης Πασπαλά στις 29 Ιουνίου με την Underground Youth Orchestra, μεσολαβούν αρκετές μέρες –μάλλον όχι τυχαία. Τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ και συνήθως ακολουθούν άλλες δύο. Η Ελλη Πασπαλά, από την πλευρά της, λέει για την τρίχρονη συνεργασία της με το φυτώριο νέων ταλέντων στον χώρο της μουσικής: «Η ηλικιακή σύνθεσή του τα λέει όλα: είναι παιδιά από 9 έως 18 ετών που συναντιούνται για να συνομιλήσουν, να μοιραστούν και να δημιουργήσουν». Η ίδια θα ερμηνεύσει, με τη συμβολή τής Underground Youth Orchestra υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, τραγούδια από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. «Θα πούμε και μια παραλλαγή του «I love Paris» του Κόουλ Πόρτερ. Εμείς το κάναμε «I love Athens»».

Η συνέχεια των μουσικών ραντεβού δίνεται στις 4 Ιουλίου με τον Πάνο Μουζουράκη και τη μουσική παράσταση του «Δευτέρα παρουσία», την οποία θα μοιραστεί με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στις 7 Ιουλίου σειρά έχουν ο Στάθης Δρογώσης με τον Μανώλη Φάμελλο και την εκλεκτή καλεσμένη τους Χαρούλα Αλεξίου. Στις 13 Ιουλίου ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Αρλέτα θα θυμίσουν τις λαμπρές στιγμές της πορείας τους μέσα από την παράσταση «Τα ήσυχα βράδια».