Τουλάχιστον 100 κλέφτες «σκούπισαν» 12,7 εκατ. δολάρια από 1.440 ΑΤΜ σε όλη την Ιαπωνία μέσα σε τρεις ώρες. Η αστυνομία πιστεύει ότι η «επιχείρηση» είναι έργο διεθνούς σπείρας και ότι οι κλέφτες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα.

Κάνοντας χρήση παραποιημένων πιστωτικών καρτών πελατών της τράπεζας Standard της Νότιας Αφρικής, οι κλέφτες «τράβηξαν» από κάθε μηχάνημα 100.000 γεν (913 δολάρια) -το ανώτατο ποσό ανάληψης.

Συνολικά μετρήθηκαν 14.000 παρόμοιες αναλήψεις, μέσα σε τρεις ώρες, από λογαριασμούς τους οποίους η σπείρα είχε προηγουμένως στοχεύσει.

Η νοτιοαφρικανική τράπεζα υπολόγισε «πρόχειρα» την κλοπή σε 19,25 εκατ. δολάρια και διαβεβαίωσε τα θύματα - πελάτες της ότι θα καλύψει πλήρως τους λογαριασμούς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολυεθνικές σπείρες κατορθώνουν και ξαφρίζουν μεγάλα ποσά από ΑΤΜ, είναι όμως η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό αποσύρθηκε σχεδόν ταυτόχρονα, σε τόσο μικρό διάστημα και μάλιστα σε μια πόλη.

Τραπεζικές πήγες στην Ζυρίχη αναφέρουν ότι, σύμφωνα με πρόχειρη καταμέτρηση, τη διετία 2012 και 2013 κλέφτες, χρησιμοποιώντας κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, απέσυραν συνολικά 41 δισ. δολάρια σε 26 χώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από