Μια καινούργια εφαρμογή που μετατρέπει σε έξυπνες τις φωτογραφικές μηχανές στις οποίες επιτρέπει να συνδέονται ταυτόχρονα με έως πέντε έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) και tablets και να δέχονται εντολές από αυτά παρουσίασε η Nikon. Πρόκειται για την εφαρμογή SnapBridge η οποία κρατάει σε συνεχή σύνδεση τη φωτογραφική μηχανή με το smartphone, επιτρέποντας όλες οι λήψεις των φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης να αποθηκεύονται απευθείας στο smartphone ή το tablet, αλλά και να κοινοποιούνται αμέσως στα social media. Η παρουσίαση της νέας εφαρμογής έγινε ταυτόχρονα με τα αποκαλυπτήρια της καινούργιας σειράς φωτογραφικών μηχανών Nikon D5 και D500.

Οι φωτογραφίες χάρη στο SnapBridge μεταφέρονται αυτόματα από τη φωτογραφική μηχανή στο τηλέφωνο ή το tablet την ώρα της λήψης. Είναι άμεσα διαθέσιμες στην έξυπνη συσκευή κι έτοιμες για προβολή και επεξεργασία. Επίσης ο χρήστης μέσω της εφαρμογής SnapBridge μπορεί να ελέγχει όλες τις βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής του μηχανής από το τηλέφωνό του, αλλά και να τη διατηρεί πάντα συγχρονισμένη και ενημερωμένη.

Για τις έξυπνες συσκευές Android (κινητά και tablets) η εφαρμογή SnapBridge διατίθεται ήδη στο Google play, ενώ για τις συσκευές Apple θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι.