Νέα αποκλειστική συνεργασία για τη διανομή στην ελληνική αγορά των τηλεοράσεων της ιαπωνικής εταιρείας Hitachi εξασφάλισε η εταιρεία Westnet Distribution, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων του Πάνου Γερμανού.

Η Westnet, ως αποκλειστικός διανομέας στην Ελλάδα των προϊόντων της Hitachi, υποδέχθηκε χθες υψηλόβαθμα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας από την Αγγλία και την Ιαπωνία, τα οποία παρουσίασαν όλες τις σειρές των τηλεοράσεων (σειρές B, Z και Ultra) που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά. Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, πρόκειται κυρίως για προϊόντα που έρχονται να καλύψουν το κενό το οποίο υπάρχει ανάμεσα στους μεγάλους κατασκευαστές (Samsung, LG, Sony κ.λπ.) και τις πολύ φθηνές τηλεοράσεις. Η Hitachi, που διέθετε και πριν από αρκετά χρόνια τηλεοράσεις στην Ελλάδα, επανακάμπτει «με προϊοντικές προτάσεις, οι οποίες διακρίνονται για την παροχή πλήθους υπηρεσιών και δυνατοτήτων στον καταναλωτή, σε ελκυστικές τιμές» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Westnet Ρόμπι Μπουρλάς.

Στόχος της Westnet για την ερχόμενη τριετία στον τομέα των τηλεοράσεων είναι να αποσπάσει μερίδιο 5% της συγκεκριμένης αγοράς, της οποίας ο τζίρος στο τέλος της περασμένης χρονιάς έκλεισε περίπου στα 200 εκατ. ευρώ.

«Η αποκλειστική συνεργασία μας με τη Hitachi αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι εξέλιξης στη στρατηγική μας και εξασφαλίζει για τους πελάτες μας υψηλής ποιότητας προϊόντα στην κατηγορία των τηλεοράσεων» ανέφερε ο Ρόμπι Μπουρλάς και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που ένας παγκόσμιος παίκτης με 100 χρόνια ιστορία εμπιστεύεται τη Westnet για τη διάθεση των προϊόντων του στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Από την πλευρά της Hitachi, οι Richard Bass, head of Europe B2C Business και Yoshiyuki Bando, Europe B2C manager, αναφέρθηκαν στη μεγάλη ευκαιρία που βλέπουν στην ελληνική αγορά για τις τηλεοράσεις Hitachi και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η Westnet ως αξιόπιστος και ισχυρός συνεργάτης θα συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη των προϊόντων τους.

Επίσης, σημείωσαν ότι η Hitachi κατασκευάζει τηλεοράσεις τα τελευταία 50 χρόνια, «έχοντας εξελίξει σε ανώτερο επίπεδο την εμπειρία που προσφέρει σε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι η Westnet δραστηριοποιείται στον χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας από το 2005. Η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο λύσεων που περιλαμβάνει τη διανομή και την αντιπροσώπευση προϊόντων τεχνολογίας μεγάλων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς, όπως οι HP, Lenovo, Asus, Samsung, LG, Creative, eStar, Philips, Eset, D-Link, TP-Link και Devolo. Παράλληλα έχει την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα για τα tablets και τα smartphones της Lenovo, καθώς και όλα τα notebooks, desktops και gaming προϊόντα της Asus. Επίσης, αποτελεί τον μοναδικό διανομέα στην κατηγορία των περιφερειακών και αξεσουάρ των προϊόντων Polaroid, Trust, Tucano, Cygnett, Homido και Turtle Beach.

Οι ελκυστικές τιμές φέρνουν πωλήσεις

Παγκοσμίως και σε 28 ευρωπαϊκές χώρες το 2015 πωλήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο τηλεοράσεις της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία οι τηλεοράσεις Hitachi έχουν μερίδιο αγοράς πάνω από 5%. Το 2015 οι συνολικές δραστηριότητες του ομίλου είχαν τζίρο άνω των 90 δισ. δολαρίων. Σε όλον τον κόσμο λειτουργούν 1.040 θυγατρικές εταιρείες οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 333.000 εργαζομένους.