Ο μικρός μάγος ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι. Ο «Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» είναι ο τίτλος του έργου που θα ανέβει στο Λονδίνο και πρόκειται για μια πρωτότυπη νέα ιστορία από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον Τζον Τίφανι και τον τον Τζακ Θορν.

Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει το σενάριο των θεατρικών παραστάσεων από τις εκδόσεις Ψυχογιός, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες αναγνώστες να διαβάσουν την επική όγδοη περιπέτεια του Χάρι Πότερ.

Το e-book της ελληνικής γλώσσας θα κυκλοφορήσει από το Pottermore, τον ψηφιακό εκδότη των ιστοριών του Χάρι Πότερ και του μαγικού κόσμου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη νέα ιστορία ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί είναι η πρώτη επίσημη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ που ανεβαίνει στη σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ανακοινώθηκε η όγδοη ιστορία Χάρι Πότερ, πολλοί θαυμαστές της σειράς έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, τονίζοντας ότι αυτό που έκανε τον μαθητευόμενο μάγο ξεχωριστό ήταν το γεγονός ότι στην ιστορία του μπορούσαν όλοι να έχουν πρόσβαση, ανεξάρτητα από το μέρος του πλανήτη στον οποίο βρίσκονταν.

Αντιθέτως, σημείωναν, το γεγονός ότι η παράσταση ανεβαίνει στο Λονδίνο και το τεράστιο ενδιαφέρον που καθιστά δύσκολη την απόκτηση εισιτηρίων δεν συνάδει με το πνεύμα του Χάρι Πότερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Χάρι Πότερ και της Φιλοσοφικής Λίθου και πλήθος εκδόσεων πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία.