Την απόλυτη κυριαρχία του στην ανδρική υδατοσφαίριση στην Ελλάδα επιβεβαιώνει και φέτος ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο του βασιλιά στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση και φαίνεται να δημιουργεί τη δική του «δυναστεία».

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν και στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών το Σάββατο, τον μεγάλο αντίπαλο ΝΟ Βουλιαγμένης με 10-5, στο κατάμεστο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, έκαναν το 3-0 στις νίκες και κατέκτησαν με θριαμβευτικό τρόπο τον τίτλο, καθώς είχαν και φέτος μόνο νίκες σε όλη την κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 28ο πρωτάθλημα από καταβολής του θεσμού και το 20ό από την ύπαρξη της Α1 Ανδρών (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΕ από την ίδρυσή της) και φυσικά το 4ο συνεχόμενο. Στοχεύει, εξάλλου, και στο νταμπλ, δηλαδή την κατάκτηση και του κυπέλλου στο φάιναλ φορ, ενώ διεκδεικεί και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς θα συμμετέχει με φιλοδοξίες στην τελική φάση του θεσμού στη Βουδαπέστη στις αρχές Ιουνίου.

Οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, από το ξεκίνημα, με πολύ σκληρή άμυνα και εύστοχες πλουραλιστικές επιλογές στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία. Και προηγήθηκαν με 5-0 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βουλιαγμένη πέτυχε το πρώτο γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο, 17,5 λεπτά μετά το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται και με 8-1 και 9-3, για να μειώσουν οι «μπέμπηδες» του Κώστα Λούδη στο τλικό 10-5.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης, Βλαχόπουλος, Κολόμβος, Μουρίκης, από 2. Ποντικέας, Φουντούλης.

Βουλιαγμένη (Λούδης): Χρυσοσπάθης, Βικάλο , Χρ. Αφρουδάκης, Βουλγαράκης, Παπαδόγκωνας.