Θριαμβευτική επιστροφή (και) στους τίτλους για την ΑΕΚ (2-1 τον Ολυμπιακό στον «στοιχειωμένο» τελικό), που κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο Ελλάδας, δείχνοντας ότι το μέλλον τής ανήκει και δεν αρκείται απλώς στην επιστροφή.

Με στρατηγό στον πάγκο τον Μανωλά και ηγέτη στο χορτάρι τον Τζιμπούρ, η ΑΕΚ αιχμαλώτισε τον «άδειο» αντίπαλό της και θριάμβευσε, με κόουτς και παίκτες να δίνουν πλέον τη σκυτάλη στον Δημήτρη Μελισσανίδη που οφείλει να ενισχύσει όπως πρέπει την ομάδα του.

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ. Σαν χθες, 17 Μαΐου του 1998 ο Στέλιος Μανωλάς είχε κρεμάσει τα παπούτσια του. Στην επέτειο των 18 χρόνων από το αντίο, κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο του κυπελλούχου, το ίδιο πολύτιμο αν όχι περισσότερο και από τους οκτώ τίτλους (5 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα) που είχε κατακτήσει ως παίκτης της Ενωσης.

Με τον Ολυμπιακό έκανε συνήθως τα καλύτερα παιχνίδια του και χθες έκανε ματ στον προπονητή της χρονιάς Μάρκο Σίλβα. Οντας κορυφαίος αμυντικός, ο τεχνικός της ΑΕΚ γνώριζε καλά ότι το παν είναι η άμυνα και την είχε στήσει αριστοτεχνικά. Γνώριζε ότι όσο περνούσε η ώρα, ο χωρίς αγώνα για έναν μήνα Ολυμπιακός θα έμενε από δυνάμεις και έριξε το βάρος στην αλληλοκάλυψη πίσω, γνωρίζοντας ότι αν δεν φάει γκολ θα είχε μια δυο ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις. Παράλληλα, τα λάθη των παικτών του Μάρκο Σίλβα ως συνέπεια της κιτρινόμαυρης πίεσης, έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση στην Ενωση που άρχισε να βγαίνει μπροστά και άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Μάνταλου (39′).

ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΙΜΠΟΥΡ. Τη σφραγίδα του όμως στο ματς έβαλε χωρίς αμφιβολία ο Τζιμπούρ, όχι μόνο για το δεύτερο γκολ της Ενωσης που πέτυχε με πλασέ σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 51′ ο Αλγερινός αλλά και με την τρομερή πίεση που έβαζε στην άμυνα του αντιπάλου του.

Αντίθετα ο Σίλβα, δεν πήρε τίποτα από Φουστέρ και Πουλίδο στο αρχικό σχήμα, είδε την ομάδα του να είναι εντελώς εκτός κλίματος και να κάνει την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο οριζόντιο δοκάρι του Μαζουακού στο 80′ πριν μειώσει στο τελικό 2-1 στο 85′ ο Ντομίνγκες.

Το σύνθημα που έκλεψε την παράσταση στο ΟΑΚΑ: «Οι κάμερες παρακολούθησης λειτουργούν κανονικά». Στο άδειο γήπεδο. Ελλάς, το μεγαλείο σου.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81′ Τζανετόπουλος), Βάργκας (58′ Μπακάκης), Αραβίδης (90′ Πέκχαρτ), Τζιμπούρ.

Ολυμπιακό (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (53′ Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (53′ Πάρντο), Φουστέρ (65′ Ντομίνγκες), Πουλίδο.