Ο νεοζηλανδός ηθοποιός Ράσελ Κρόου επέκρινε με δριμύτητα την Κυριακή στις Κάννες την μέθοδο Στανισλάφσκι, την περίφημη μέθοδο υποκριτικής, την οποία, όπως είπε, δεν γνωρίζει και «δεν επιθυμεί να γνωρίσει».

«Το να είσαι ηθοποιός δεν είναι πολύ περίπλοκο. Δουλέψετε με τον εαυτό σας» συνέστησε στους επίδοξους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την προβολή της ταινίας ‘The Nice Guys’, που παρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ των Καννών.

Σε αυτήν την κωμωδία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σέιν Μπλακ, ο ηθοποιός ενσαρκώνει έναν σκληρό μπράβο στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του 1970.

«Μόλις πέταξες στο καλάθι των απορριμμάτων έναν αιώνα παράδοσης» του είπε με χιούμορ ο Σέιν Μπλακ.

«Δεν έγινε και τίποτα» απάντησε ο πρωταγωνιστής του «Μονομάχου».

«Ποτέ δεν πάτησα το πόδι μου σε μια σχολή θεάτρου»

«Εγώ χρησιμοποιώ τη μέθοδο Ράσελ Κρόου. Ποτέ μου δεν πάτησα το πόδι μου σε μια σχολή θεάτρου, φίλοι μου» είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν χρησιμοποιεί τη μέθοδο του πρωτοπόρου της δραματικής τέχνης της Ρωσίας Κονσταντίν Στανισλάφσκι.

Βάσει αυτής της μεθόδου, ο ηθοποιός πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί τις δικές του εμπειρίες και συναισθήματα για να εισχωρήσει στον ρόλο του.

Πρόκειται για τεχνική που χρησιμοποίησε ως βάση διδασκαλίας ο Λι Στράσμπεργκ στο Actors Studio, στην Νέα Υόρκη, μία από τις διασημότερες σχολές δραματικής τέχνης στον κόσμο. Την χρησιμοποιούν ηθοποιοί όπως ο Αλ Πατσίνο, ο Τζακ Νίκολσον και ο Τζόνι Ντεπ.

«Εγώ είμαι ηθοποιός από την ηλικία των 6 ετών. Με το πέρασμα του χρόνου βελτιώνομαι και εισχωρώ με μεγαλύτερη ευκολία στην προσωπικότητα που υποδύομαι» υπογράμμισε ο Ράσελ Κρόου.