Ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, επιτέθηκε στην Amazon.com, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα στον κόσμο, καταλογίζοντας σε αυτή, “πρόβλημα υγιούς ανταγωνισμού,” στη διάρκεια συνέντευξης του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Τραμπ υποστήριξε παράλληλα, ότι ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της εφημερίδας “The Washington Post,” χρησιμοποιεί την εφημερίδα προκειμένου να επηρεάζει πολιτικούς στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά και για να βοηθά την εταιρία του, σε ζητήματα φορολογίας.

“Η εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, που τη χρησιμοποιεί ως παιχνίδι, ενώ ελέγχει και την Amazon, για την οποία εξασφαλίζει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Χρησιμοποιεί την Washington Post για την ενίσχυση της επιρροής του, ώστε οι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον να μη φορολογούν την Amazon, όσο θα έπρεπε κανονικά,” δήλωσε ο Τραμπ για να συνεχίσει: “Χρησιμοποιεί την Washington Post… για πολιτικές σκοπιμόητες, προκειμένου να εξασφαλίζει μικρότερη φορολογία, αλλά και για λόγους εμπορικού μονοπωλίου,” τόνισε.

“Νομίζει ότι θα τον κυνηγήσω για τις πρακτικές που ακολουθεί κι επειδή έχει πρόβλημα υγιούς ανταγωνισμού, επειδή μέσω της Amazon ελέγχει μεγάλο ποσοστό της εμπορικής διακίνησης,” εξήγησε ο Τραμπ.

Η Amazon δεν απάντησε άμεσα στις δηλώσεις του Τραμπ.