Τελευταία αγωνιστική στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αρκετές ομάδες θα μπουν στο γήπεδο με το μυαλό στα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην απώλεια εσόδων ως συνέπεια ενός υποβιβασμού.

Μπορεί στα περισσότερα πρωταθλήματα να έχει κριθεί ο τίτλος, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για τη συμμετοχή στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως επίσης και για την παραμονή στην κατηγορία.

Ενα από τα πρωταθλήματα όπου ακόμα δεν έχει αναδειχθεί πρωταθλητής είναι το ισπανικό. Σίγουρα, η Μπαρτσελόνα είναι το σούπερ φαβορί, δύσκολα μπορεί να την προβληματίσει η αδιάφορη πλέον Γρανάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει έστω και κάποιες αμυδρές ελπίδες η δεύτερη στη βαθμολογία Ρεάλ Μαδρίτης που υπολείπεται μόλις έναν βαθμό.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πέρασε μία κρίση επιτρέποντας σε Ατλέτικο και Ρεάλ να την πλησιάσουν, αλλά συνήλθε την κατάλληλη στιγμή. Την οδηγούν τα γκολ του πρώτου σκόρερ Λουίς Σουάρες. Ο ουρουγουανός επιθετικός έχει ήδη συμπληρώσει τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, στην πλέον παραγωγική αγωνιστική περίοδο της καριέρας του. Την περίοδο 2009-2010 είχε σημειώσει 49 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) με τη φανέλα του Αγιαξ. Η Ρεάλ Μαδρίτης, που ελπίζει στο θαύμα, αγωνίζεται στο Ριαθόρ με τη Λα Κορούνια. Μάχη και στις τελευταίες θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος με μία από τις Σπόρτινγκ Χιχόν, Χετάφε, Βαγεκάνο να ελπίζει ότι θα την κερδίσει.

Μπορεί στην Ισπανία να έχουν κριθεί οι θέσεις για την Ευρώπη, αυτό όμως δεν συμβαίνει στην Ιταλία. Η Γιουβέντους είναι πρωταθλήτρια, όμως Νάπολι (79 β.) και Ρόμα (77 β.) διεκδικούν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φαβορί η Νάπολι και λόγω προγράμματος, καθώς υποδέχεται τη Φροζινόνε (έχει υποβιβαστεί), ενώ η Ρόμα αγωνίζεται στο Σαν Σίρο με τη Μίλαν, η οποία αν κατακτήσει το Κύπελλο (τελικό με Γιουβέντους) θα πάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όπου είναι ήδη η Ιντερ. Η Φιορεντίνα διεκδικεί τη θέση που οδηγεί στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ μάχη για τη σωτηρία δίνουν Παλέρμο και Κάρπι.

Στη Γερμανία έχουν ξεκαθαρίσει επίσης οι θέσεις για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν), ενώ η Γκλάντμπαχ είναι φαβορί για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά. Μάιντς, Χέρτα και Σάλκε διεκδικούν θέση στο Γιουρόπα. Στη μάχη της παραμονής, όλα κρίνονται στο ματς Βέρντερ – Αϊντραχτ, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η θέση της Στουτγάρδης.

Στη Γαλλία, η Λυών έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση (πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν) που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μονακό εκτός απροόπτου πάει στα προκριματικά, ενώ οι Νις, Σεντ Ετιέν και Λιλ δίνουν μάχη για το Γιουρόπα όπου θέση στους ομίλους μπορεί να πάρει και η Μαρσέιγ αν κατακτήσει το Κύπελλο (τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν). Αζαξιό και Τουλούζ μάχονται για την παραμονή.

Σαμπάνιες στον πάγο για την Μπενφίκα

Η Μπενφίκα υποδέχεται τη Νασιονάλ Μαδέιρα, με τους Κώστα Μήτρογλου και Ανδρέα Σάμαρη να είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, καθώς οι Αετοί είναι δύο βαθμούς μπροστά από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι δύο αυτές ομάδες είναι ήδη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Πόρτο θα αγωνιστεί στα προκριματικά.

Οι ομάδες που ήδη είναι σίγουρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι επίσης η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόβεν και η ελβετική Βασιλεία.