Το αστείο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, το οποίο πρόδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας προφανώς στο πλαίσιο των mind games, ηλέκτρισε λίγο την ατμόσφαιρα της Αλεξάντερπλατς, όπου έγινε η συνένευξη Τύπου για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο. Τα αστεία όμως τέλειωσαν! Απόψε στη Mercedes Benz Ο2 Arena, προπονητές και παίκτες των τεσσάρων φιναλίστ (ΤΣΣΚΑ, Λοκομοτίβ, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ) θα μπουν για να αποδείξουν τι ακριβώς ήρθαν να κάνουν στο Βερολίνο, όπως αναρωτήθηκε, αστειευόμενος ο «Ζοτς», όταν παρακολουθούσε με τους Μπαρτζώκα, Περάσοβιτς τους παίκτες του κουμπάρου του Δημήτρη Ιτούδη να σαρώνουν τα βραβεία των ατομικών διακρίσεων: Να πάρουν το Κύπελλο!

Οταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε το αστείο του σέρβου προπονητή, ο έτερος έλληνας προπονητής που καθόταν στο πάνελ συνοφρυώθηκε. Το πρόσωπο του Ιτούδη σκοτείνιασε και στην πρώτη ευκαιρία απάντησε. «Ξέρουν πολύ καλά τι ήρθαν να κάνουν. Να παλέψουν για να πάρουν την Ευρωλίγκα» σχολίασε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, ενώ διαπιστευμένος δημοσιογράφος από τη Μόσχα έκανε ερώτηση που θα μπορούσε να την είχαν κάνει όλοι οι προπονητές που ήταν στο πάνελ. «Είπατε ότι παίκτες της ΤΣΣΚΑ πήραν όλα τα βραβεία, αλλά δεν είπατε ότι η Φενέρ έχει τον προπονητή που έχει πάει σε 15 φάιναλ φορ. Τι ρόλο παίζει η εμπειρία σας;» ήταν η ερώτηση του Ρώσου, που ντρίμπλαρε ο Ομπράντοβιτς: «Μπορούμε να κάνουμε αστεία μεταξύ μας. Ολοι ήρθαμε για να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Και όπως είπε ο Ιτούδης, όλοι τους ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Ιτούδης και η ΤΣΣΚΑ πρέπει απόψε (18.00, ΕΡΤ και Novasports1) να σταματήσουν τα τρίποντα της Λοκομοτίβ. Ο Μπαρτζώκας και η Λοκομοτίβ πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό, μέσα από την καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.

Στο βραδινό ματς (21.00, ΕΡΤ και Novasports1) ο Ομπράντοβιτς και η Φενέρμπαχτσε πρέπει να σημαδέψει με τον Ούντοχ και τον Βέσελι τον Γιάννη Μπουρούση. Από την άλλη, ο Περάσοβιτς και η Λαμποράλ πρέπει να βγάλουν πολλή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, να κάνουν «μεγάλα σουτ» και οι αμερικανοί γκαρντ να εκτελέσουν σε καταστάσεις «ένας εναντίον ενός».