Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν την Παρασκευή οι προσφυγές δύο δικηγόρων των Αθηνών, των Παναγιώτη Καλαντζάκου και Αντώνη Ξενάκη, που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις για την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εκπροσώπησαν στο δικαστήριο ο πρόεδρός της και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Αλέξανδρος Λεοντόπουλος-Βαβμέτσος, ενώ από την άλλη πλευρά παραστάθηκαν οι δύο δικηγόροι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Αρχικά ο κ. Καλαντζάκος ζήτησε μια σύντομη αναβολή. Αντίθετα δεν συντάχθηκε με το αίτημα αναβολής ο δεύτερος εκ των προσφευγόντων ο κ. Ξενάκης.

Η Ολομέλεια διέκοψε για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής και με παρεμπίπτουσα απόφασή του απέρριψε το αίτημα. Στην συνέχεια οι δυο πλευρές ανέπτυξαν τις αντίθετες απόψεις τους. Στη δικαστική αίθουσα παραβρέθηκαν και ορισμένοι πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από