Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη έφθασε το 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με μία δεύτερη εκτίμηση που ανακοινώθηκε από την Eurostat και η οποία αναθεωρεί προς τα κάτω την αρχική πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6%.

Σε μία «ταχεία προκαταρκτική εκτίμηση» που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 29 Απριλίου, η Eurostat είχε κάνει λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% κατά το πρώτο τρίμηνο, καλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν, μετά το +0,3% που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

«Κάθε αναθεώρηση προς τα κάτω αποτελεί φυσικά μία απογοήτευση, αλλά αυτό δεν πρέπει να καλύψει το γεγονός ότι πρόκειται για το καλύτερο νούμερο ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 2015 και ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από 0,3% που επιτεύχθηκε κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2015» σχολίασε ο Χάουαρντ Αρτσερ, αναλυτής του Global Insight.

Αυτή η επιτάχυνση της ανάπτυξης από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο οφείλεται στη θετική εσωτερική ζήτηση, η οποία τονώθηκε κυρίως από τις δαπάνες των νοικοκυριών, τόνισε ο Τζόναθαν Λόινς, αναλυτής του Capital Economics.

«Εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, η επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα πρέπει να τονώθηκε ιδιαιτέρως» σχολίασε επίσης ο Γιοχάνες Γκάρεϊς της Natixis.

Η Ισπανία συνέχισε τη θετική της πορεία με 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως και στο προηγούμενο.

Στο σύνολο των 28 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% στο πρώτο τρίμηνο, έπειτα από 0,4% στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από