Λίγες μόνο ημέρες μετά την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέλαβε και πάλι δράση. «Ο οργανισμός θα συνεχίσει να προσφέρει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αρκεί να μας αφήσουν και να μη μας κόβουν τα πόδια κάθε μέρα» εξηγεί.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν καμπάνια συλλογής υπογραφών για να σταματήσει η άδικη φορολογία για τον οργανισμό. Ηδη, στις λίγες μέρες που έχει αρχίσει η καμπάνια, έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 25.000 υπογραφές. «Ξεκινάμε σειρά δράσεων για να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το έργο και τις δράσεις μας για τα παιδιά. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι δυσβάσταχτες. Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη των οχημάτων μας που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας πρέπει να καταβάλουμε 80.000 ευρώ. Θέλουμε το κράτος αρωγό στις προσπάθειες και όχι αντίπαλό μας. Και να φανταστείτε πως από τα έξοδά μας μόνο το 11% είναι διοικητικά».  

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ. Στη λίστα με τα 15 αιτήματα είναι μεταξύ άλλων η απαλλαγή του συλλόγου από την καταβολή Φόρων Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ή Ακίνητης Περιουσίας αλλά και η δυνατότητά του για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Οπως μάλιστα επισημαίνουν οι άνθρωποι του συλλόγου, σήμερα τα παιδιά που βρίσκονται στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού είναι ανήλικα με μηδενικό εισόδημα. Η γονική τους μέριμνα έχει περιέλθει στο Χαμόγελο του Παιδιού που δεν είναι φυσικό πρόσωπο, αλλά νομικό πρόσωπο και δεν μπορεί να υποβάλει αίτημα για επίδομα θέρμανσης. Τα παιδιά έχουν μηδενικό εισόδημα, έχουν απομακρυνθεί από το αρχικό οικογενειακό περιβάλλον και δεν μπορούν να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα του νόμου. Ζητείται λοιπόν, για τα παιδιά που υπάρχει η επιμέλεια ή η γονική μέριμνα, πρόβλεψη δυνατότητας χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στον σύλλογο.

ΜΕ ΑΡΩΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. Εναν από τους πρώτους ανθρώπους που είδε ο πρόεδρος του οργανισμού μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Το πρώτο βράδυ στο νοσοκομείο μού τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εκτός από ταχεία ανάρρωση μού επεσήμανε πως θα είναι δίπλα στο Χαμόγελο. Πριν από μερικές ημέρες έδωσα στη Βουλή την ανάλυση των φορολογικών επιβαρύνσεων του Συλλόγου και περιμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε θετική εξέλιξη, όχι μόνο για μας αλλά για όλους του φορείς που πιστοποιείται το κοινωνικό τους έργο» σημειώνει ο Γιαννόπουλος.