Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι δυο ακόμα κομμάτια συντριμμιών, τα οποία βρέθηκαν στην Νότια Αφρική και στο νησί Ροντρίγκεζ, στον Ινδικό Ωκεανό, είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι ανήκουν στην πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δυο χρόνια με 239 επιβαίνοντες.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί συνολικά πέντε κομμάτια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε διάφορα σημεία γύρω από τον Ινδικό Ωκεανό από την ημέρα που η πτήση χάθηκε, στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Τον Μάρτιο, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι άλλα δυο κομμάτια είχαν βρεθεί στις ακτές της Μοζαμβίκης, τα οποία σχεδόν βέβαια ανήκαν στο χαμένο αεροσκάφος.

Την προηγούμενη χρονιά, τμήμα που προέρχεται από το φτερό του αεροσκάφους είχε εντοπιστεί σε ακτή της νήσου Ρεϊνιόν.

Η πτήση 370 πιστεύεται ότι συνετρίβη σε απομακρυσμένο σημείο στον νότιο Ινδικό Ωκεανό αλλά παρά τις εκτεταμένες έρευνες τίποτε, πλην των πέντε κομματιών που εκτιμάται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.