Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τις σημερινές τρεις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαγδάτη.

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση, εκφράζονται και τα συλλυπητήρια της Ελλάδας στις οικογένειες των δεκάδων αθώων θυμάτων της τυφλής τρομοκρατίας του ISIS/Daesh καθώς και τη συμπαράστασή της στο φίλο λαό και στην κυβέρνηση του Ιράκ.

Από την πρώτη επίθεση στις 10 το πρωί , η οποία έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 82, από τους οποίους πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης,άλλα δύο αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, ανατινάχτηκαν σε δύο άλλες συνοικίες της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η τρίτη επίθεση της ημέρας σημειώθηκε στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, στον εμπορικό δρόμο μιας περιοχής που κατοικείται κυρίως από σιίτες, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20.