Ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης αναλαμβάνει από σήμερα τη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη από το ΔΣ του Φεστιβάλ, ύστερα από εισήγηση της γενικής διευθύντριας, Ελίζ Ζαλαντό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «με την αλλαγή σελίδας στη διοίκηση και λαμβάνοντας υπόψη τη διευρυμένη ετήσια δραστηριότητα του οργανισμού, η γενική διευθύντρια και το ΔΣ θα προχωρήσουν αμέσως σε αλλαγές που θα αναδιαμορφώσουν τη δομή του καλλιτεχνικού προγράμματος του φεστιβάλ, με τη σύσταση Τμημάτων Προγράμματος και Επιλογής Ταινιών, τόσο για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όσο και για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα τμήματα αυτά θα επανδρωθούν με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη που θα συνεργάζονται με τον διευθυντή στα καλλιτεχνικά του καθήκοντα».

Ο νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αναλαμβάνει τη θέση που κατείχε τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Ειπίδης, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Ιανουαριο), γεννήθηκε το 1963 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και από το 1986 έως το 1991 έζησε κατά διαστήματα στη Γαλλία και την Ελβετία, όπου παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής λογοτεχνίας, ιστορίας της τέχνης, θεωρίας του κινηματογράφου, καθώς και μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικών εγκαταστάσεων. Εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Αυγή» και στο περιοδικό «Σινεμά», το οποίο διηύθυνε από το 2007.

Από το 1994 έως το 2000 συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως συντονιστής, παρουσιαστής και μεταφραστής των συνεντεύξεων Τύπου. Από το 1995 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ως κινηματογραφικός συντάκτης και το 1996 δημιούργησε την κινηματογραφική εκπομπή «Ραντεβού για Σινεμά».

Το 1995 συμμετείχε στην ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Εργάστηκε ως διευθυντής Συντονισμού και Επικοινωνίας και το 2007 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Το 2011 συμμετείχε στην ίδρυση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου «Athens Open Air Film Festival» ενώ το 2013 η γαλλική κυβέρνηση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από