Σλοβάκοι τελωνειακοί τραυμάτισαν μια γυναίκα από τη Συρία όταν άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου που μετέφερε μετανάστες από την Ουγγαρία στη Σλοβακία.

Οι αστυνομίες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών χρησιμοποιούν νερό υπό πίεση ή δακρυγόνα για να εμποδίσουν τους μετανάστες να περνούν τα σύνορα. Αυτή είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που μετανάστες έχουν δεχτεί πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία. Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως δεν έγινε το ίδιο με το τέταρτο. Σύμφωνα με την Οικονομική Διοίκηση, στην οποία υπάγονται τα τελωνεία, το αυτοκίνητο κινήθηκε για να φύγει, απειλώντας να τραυματίσει τρεις υπαλλήλους.

Οι τελωνειακοί «έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο» ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα έγινε γνωστό ότι το πρόσωπο που τραυματίστηκε είναι μια γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μιας σφαίρας από την πλάτη της. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με αφυδάτωση άλλοι δύο μετανάστες.

Μέχρι τώρα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στη Γερμανία μέσω Σλοβακίας ήταν πολύ μικρός. Η κυβέρνηση ωστόσο φοβάται ότι η ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων από τη γειτονική Αυστρία μπορεί να οδηγήσει πολλούς μετανάστες να περνούν από το σλοβακικό έδαφος στην πορεία τους προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη.