Στην …αναφορά έβγαλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) τους βουλευτές –μηχανικούς που ψήφισαν το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο.

Από το απόγευμα της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ έχουν αναρτηθεί τα ονόματα και οι φωτογραφίες όλων των βουλευτών –μελών του Επιμελητηρίου που ψήφισαν το νομοσχέδιο. Ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Υποδομών (και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ) Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. « Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι το δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Ήδη, το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η απεργία –αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (όπως είναι οι Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου Αυθαιρέτων) μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2015. Στην Απεργία –Αποχή συμπεριλαμβάνονται οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ( στην τακτική συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας 24 Απριλίου 2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7 Μαΐου 2016 για το ασφαλιστικό) «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους ώστε όλοι να τους θυμούνται».