«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον τραυματισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Η κ. Παπαδόγιαννη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, μαζί με το στέλεχος της ΛΑΕ, Βασίλη Μακρίδη και δύο ακόμα νεαρών μελών, που σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης τραυματίστηκαν επίσης από τα ΜΑΤ.

Οπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η κ. Παπαδόγιαννη, σε προφορική κατάθεση που έδωσε στο νοσοκομείο σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν τις συνθήκες του τραυματισμού της, ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην διαδήλωση στο Σύνταγμα ένιωσε δυνατό πόνο στο κεφάλι και κατόπιν πληροφορήθηκε ότι την χτύπησε δακρυγόνο.

Για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ διενεργείται και προανάκριση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει».