Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του Champions League! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο ημιτελικό, την απέκλεισε από τη διοργάνωση και πλέον θα αντιμετωπίσει την… συμπολίτισσα Ατλέτικο στον τελικό. Ένας αγώνας που φέρνει μνήμες από τον συναρπαστικό τελικό του 2013-14.

Το αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20’ έκρινε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και σε συνδυασμό το 0-0 του πρώτου αγώνα έδωσε την πρόκριση στην Ρεάλ για τον τελικό του Μιλάνου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε ότι θέλει να ελέγξει τον αγώνα, να επιβάλει τον ρυθμό της και να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μετά τα πρώτα 40’ έκανε αισθητή την παρουσία της και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει.

Ο Πελεγκρίνι μάλιστα αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του μόλις στο 10’ όταν ο Μανγκαλά πήρε τη θέση του τραυματία Κομπανί.

Στο 13’ ο Καρβαχάλ έβγαλε τη σέντρα ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ στο 20’. Ο Καρβαχάλ βρήκε τον Μπέιλ κι αυτός με ένα εντυπωσιακό πλασέ κι αφού η μπάλα βρήκε λίγο στο πόδι του Φερνάντο κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ ωστόσο χρεώθηκε στο άσο της Σίτι ως αυτογκόλ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Σίτι προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και θα τα είχε καταφέρει αν στο 44’ το σουτ του Φερναντίνιο δεν σταματούσε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ, όπως ήταν φυσικό, ήθελε να πιέσει περισσότερο.Η Ρεάλ της έδωσε χώρο και ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους. Στο 67’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μπέιλ κατέληξε στο δοκάρι. Στο 84’ ο Ντε Μπρόινε προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 89’ ο Αγουέρο στη μοναδική του καλή στιγμή στον αγώνα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88’ Κόβασιτς), Κρόος, Ίσκο (67’ Χάμες), Μπέιλ, Χεσέ (55’ Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10’ λ.τρ. Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε, Νάβας (70’ Ιεανάτσο), Αγκουέρο