Μπορεί τις τελευταίες δύο μέρες ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα να έχει τους παίκτες του στην τσίτα ενόψει τελικού, και μάλιστα να μην αφήνει ξεκάθαρα να διαφανεί ακόμα το ποιους θα έχει βασικούς (έτσι ώστε όλοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις), όμως τις μέρες του Πάσχα τούς είχε δώσει την ευκαιρία να χαλαρώσουν με ολιγοήμερο ρεπό.

Ο Πάρντο για παράδειγμα πήγε στη Ρώμη με τη γυναίκα του, ανεβάζοντας φωτογραφίες από το όμορφο αυτό διάλειμμα, ενώ ο Κασάμι επισκέφτηκε το Λονδίνο και άλλοι παίκτες πήγαν είτε στο εξωτερικό είτε έμειναν εντός των τειχών.

Ο Μπράουν Ιντέγε, πάντως, έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία (πέρα από το ελληνικό Πάσχα) πηγαίνοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, παρέα με την οικογένεια αλλά και τον συμπαίκτη του Δημήτρη Σιόβα, στο εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, όπου απόλαυσε την παράσταση της ομάδας πόλο του συλλόγου η οποία νίκησε εύκολα τη γερμανική Σπαντάου (12-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον όμιλό της (σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ουγγρικής Εγκερ με την κροατική Πριμόριε Ριέκα).

«Πραγματικά το απόλαυσα, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είναι ένα πολύ συναρπαστικό άθλημα και μου άρεσε πάρα πολύ» τόνισε στην «Ομάδα» ο νιγηριανός επιθετικός που ως γνήσιος στράικερ είχε εστιάσει ιδιαίτερα την προσοχή του στους φουνταριστούς του Ολυμπιακού, και ιδιαίτερα στον Κωνσταντίνο Μουρίκη που πέτυχε τρία γκολ, το ένα πιο θεαματικό από το άλλο.

«Φοβερός παίκτης, με τρομερή κίνηση τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς αυτήν μπροστά στην εστία. Μακάρι να μπορέσω να έχω κι εγώ ανάλογη απόδοση στον τελικό του Σαββάτου. Πήρα καλές ιδέες» μας είπε χαριτολογώντας ο βασικός στράικερ του Ολυμπιακού που θέλει όσο τίποτε άλλο να κλείσει μια εξαιρετική χρονιά (που τον επανέφερε και στην Εθνική Νιγηρίας μέσω της ομάδας του) με γκολ στον τελικό με την ΑΕΚ.

n Ο Ελαμπντελαουί αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι κατά τη διάρκεια άσκησης και η πρώτη διάγνωση που έγινε από τους γιατρούς κάνει λόγο για κάκωση. Ο Νορβηγός αναμένεται να χάσει τον τελικό, με τον Λεάντρο Σαλίνο να ξεκινά αντίστοιχα βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας.