Μία νέα πολιτική πρωτοβουλία, που ονομάζεται «με την επόμενη Ελλάδα», ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν ξεκινούμε ακόμη ένα κόμμα της παρασιτικής Ελλάδας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο πολιτικό άξονα και κόμματα πάνω σε αυτόν, που να εκπροσωπούν την Ελλάδα που παράγει» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης κατά την παρουσίαση του νέου φορέα, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε συνεργατικό χώρο εργασίας στο Γκάζι.

Στις 30 Μαΐου η «Επόμενη Ελλάδα» θα δημοσιοποιήσει σχέδιο εθνικής ανάταξης βασισμένο σε 10 ανατρεπτικές, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, αλλαγές.

«Θα επέστρεφα στην πολιτική μόνο, εάν ήμουν σίγουρος ότι όσα θα είχαμε να πούμε θα τα είχε απόλυτη ανάγκη ο ελληνικός λαός και θα ήταν εφικτά. Ναι πραγματικά μπορούμε» είπε ο κ. Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας ισχυρής όσο και έντιμης συμφωνίας ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική.

Βασική προϋπόθεση για να πετύχει η προσπάθεια αυτή, είπε, είναι να έχουμε μαζί μας τους πολίτες όχι μόνο ως συμπαραστάτες αλλά και ως «συν-διαμορφωτές» της πολιτικής μας.

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική της διακήρυξη η νέα πρωτοβουλίας συμπορεύεται:

1- με τις ανάγκες των Ελληνίδων και των Ελλήνων που παράγουν και δημιουργούν αξία στην πραγματική οικονομία, στο κράτος, στα γράμματα και στις τέχνες,

2- με τις προσδοκίες της νέας γενιάς,

3- με την αγωνία των ανέργων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από