Ένας ινδός εργάτης που εργαζόταν σε ένα από τα εργοτάξια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί το 2022 στο Κατάρ, πέθανε από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε η επιτροπή διοργάνωσης.

Ο Τζαλεσβάρ Πρασάντ, 48 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 27 Απριλίου ενώ εργαζόταν στο εργοτάξιο του σταδίου Αλ Μπάιτ, βόρεια της Ντόχα. Έλαβε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου αλλά υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες βράδυ.

Το Κατάρ επικρίνεται για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι ξένοι που απασχολούνται στα εργοτάξια του Μουντιάλ.

Οι επικριτές του δηλώνουν πως 1.200 εργαζόμενοι έχουν πεθάνει ήδη στα εργοτάξια, κάτι που διαψεύδουν με σφοδρότητα οι αρχές αυτής της πλούσιας μικρής χώρας του Κόλπου.

Σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε το Κατάρ για καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μουντιάλ.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο, που επισκεπτόταν το Κατάρ για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα ως πρόεδρος της FIFA, απέρριψε γι΄άλλη μια φορά, στις 22 Απριλίου, το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί η διοργάνωση του Μουντιάλ από το Κατάρ: «Προφανώς, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022», επέμεινε.

Η ανάθεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, που αποφασίστηκε στα τέλη του 2010, έχει προκαλέσει από την αρχή έντονες επικρίσεις.

Περίπου 5.100 ξένοι εργάτες απασχολούνται  στα εργοτάξια του Μουντιάλ, ένας αριθμός που μπορεί να φθάσει τις 36.000 έως το 2018.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από