Στις 24 Μαΐου θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης.

Δεκάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον γνωστό ηθοποιό ότι τους έδωσε υπνωτικά χάπια και στην συνέχεια, όσο οι ίδιες ήταν αναίσθητες, τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Τη Δευτέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας απέρριψε έφεση του Μπιλ Κόσμπι και αποφάσισε την άρση του «παγώματος» της ποινικής διαδικασίας.

Η υπόθεση που θα πάει στα δικαστήρια αφορά την Αντρεα Κόνσταντ, η οποία υπέβαλε μήνυση κατά του Μπιλ Κόσμπι το 2005. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών που ισχυρίζονταν ότι ο ηθοποιός τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η παραδοχή του ηθοποιού για τα χάπια

Ο δικηγόρος γυναίκας που κατηγορεί τον Κόσμπι ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν η ίδια ήταν παιδί δήλωσε πως δικαστής της Κομητείας του Λος Αντζελες αρνήθηκε να απορρίψει την προσφυγή της, όπως ζητούσαν οι δικηγόροι του ηθοποιού.

Η δικηγόρος Γκλόρια Αλρέντ που εκπροσωπεί την Τζούντι Χουθ είπε σε ανακοίνωσή της ότι ελπίζει να πάει στα δικαστήρια η υπόθεση και να μην απορριφθεί.

Η Χουθ είχε ασκήσει μήνυση στον Κόσμπι τον Δεκέμβριο του 2014, καταγγέλλοντας ότι αφού την μέθυσε, την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Playboy το 1974 στο Λος Αντζελες, όταν η ίδια ήταν 15 ετών.

Ο Κόσμπι δεν έχει καταδικαστεί και εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Ωστόσο, πρόσφατα ήρθε στο φως μια παλαιότερη κατάθεσή του, στην οποία παραδέχεται ότι είχε αγοράσει τη δεκαετία του 1970 ηρεμιστικά χάπια, με σκοπό να τα βάλει κρυφά στο ποτό γυναικών πριν τις βιάσει.