Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Χαλέπι ενώ η αντιπολίτευση απείλησε την Κυριακή να αποχωρήσει από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην πολιτική μετάβαση.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι έμμεσες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν αν το καθεστώς της Συρίας αρνηθεί να συμβιβαστεί σε πολιτικά και ανθρωπιστικά θέματα.

«Μπορεί να αναστείλουμε (τη συμμετοχή μας στις) συνομιλίες αν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν, και τότε δεν θα υπάρξει προοπτική για πολιτική λύση», είπε το μέλος της επιτροπής Αμπντουλχακίμ Μπασάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης Ασαντ Ζούμπι κάλεσε τους αντάρτες να ανταποδώσουν τα πυρά στις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος, κατηγορώντας τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση της επί του πεδίου.

«Να απαντήσουν με δέκα πυραύλους»

«Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις... Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος (σ.σ. τους μαχητές της αντιπολίτευσης) θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς», ανέφερε ο Ζούμπι.

Η HCN είπε επίσης πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει «κανένας συμβιβασμός» στο θέμα της αποχώρησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν στο Χαλέπι ήταν από τους ψηλότερους σε μεμονωμένο συμβάν από την αρχή της εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή στις 27 Φεβρουαρίου.

Ενώ με την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός μειώθηκε η βία σε μεγάλα τμήματα της Συρίας, καθώς και στο Χαλέπι, οι συρράξεις εκεί το τελευταίο 24ωρο απειλούν την εκεχειρία, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από