«Αδιανόητη η απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής φλόγας, από την οποία απουσιάζουν περιοχές της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει «άστοχη» την κατάρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής, που επελέγη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς απουσιάζουν σημαντικές και ιστορικά συμβολικές περιοχές της Πελοποννήσου και υπογραμμίζει ότι, «οι Ολυμπιακοί αγώνες βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα του Πελοποννησιακού πολιτισμού, «γέννημα» του οποίου συνιστούν, ανεξάρτητα από την οικουμενική διάσταση των αξιών και των αγώνων τους».

Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζει πως, «η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτισμικό, ιστορικό και οικονομικό χώρο και οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν το κορυφαίο εμβληματικό γεγονός της. Είναι αδιανόητη η όποια προσπάθεια να τεμαχιστεί εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες».