Τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Παυλίδη και τον δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας του στην Θράκη, ο τούρκος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.

Σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή, όπου έγινε δεκτός από τον κ. Παυλίδη, εκφράστηκε από τους δύο άνδρες η αμοιβαία εκτίμηση και η πεποίθησή τους ότι το κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων βαίνει συνεχώς βελτιούμενο.

Μιλώντας για το προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Κερίμ Ουράς υπήρξε κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη επιστροφής της ροής των παράτυπων μεταναστών.

«Νομίζω ότι οι παράτυποι μετανάστες που δεν το έχουν ακόμα καταλάβει αυτό θα το καταλάβουν σε λίγο. Γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, οι παράτυποι μετανάστες που ήρθαν τελευταίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την τελευταία συμφωνία. Αν την γνώριζαν δεν θα έρχονταν καθόλου. Βλέπουμε ότι και οι αριθμοί πέφτουν και οι σύγχρονοι δουλέμποροι βλέποντας αυτούς τους αριθμούς να πέφτουν, προσπαθούν να τους προωθήσουν ρίχνοντας το κόστος της μεταφοράς τους», τόνισε ο κ. Ουράς.

«Εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους να κινδυνεύουν και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Εχουμε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και οι περισσότερες επαφές μας δεν φαίνονται δημόσια αλλά τα αποτελέσματά τους θα φανούν σύντομα», κατέληξε ο τούρκος διπλωμάτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από