Δίνοντας το κλίμα του πώς βλέπουν οι ξένες ηγεσίες τα τεκταινόμενα στη μάχη των διεκδικητών του Λευκού Οίκου - με τη συζήτηση στο εξωτερικό να επικεντρώνεται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, στον Τραμπ- ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δεν έκρυψε πως οι ερωτήσεις που του κάνουν στο εξωτερικό τού προκαλούν ανησυχία: «Πρέπει να πω ότι είναι ξεκάθαρο πως αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για τη χώρα μας» λέει.

Τα φώτα της προεκλογικής εκστρατείας έχουν επικεντρωθεί κυρίως στους Ρεπουμπλικανούς, όπου οι θέσεις που έχουν υποστηρίξει οι προπορευόμενοι υποψήφιοι σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι μάλλον επιθετικές.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CBS, ο Κέρι ρωτήθηκε πώς βλέπουν οι ξένες κυβερνήσεις την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας: «Νομίζω πως στέκει να πω πως είναι σοκαρισμένες» απάντησε.

«Αποσυντονίζει την εικόνα που έχουν για την σταθερότητα και την αξιοπιστία μας» είπε ο Κέρι.

«Και σε κάποιο βαθμό πρέπει να σας πω πως από ορισμένες ερωτήσεις, με τον τρόπο που μου τις κάνουν, μου έχει γίνει σαφές ότι αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κέρι απέφυγε να μιλήσει με ονόματα, αν και τα ΜΜΕ πέραν του Ατλαντικού έχουν επικεντρωθεί κυρίως στις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Τεντ Κρουζ για σειρά ζητημάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από